TOUR DE MAGYARORSZÁG - avagy kerékpáros barangolások kis(nagy)hazánkban.

2016. január 15. 19:46 - Országjáró

A BLOGRÓL

Üdvözöllek kedves látogató!

A blog létrehozásának elsődleges célja Magyarország természeti értékeinek és épített örökségének bemutatása, egy amatőr kerékpáros szemszögéből. Bemutatni minden olyan kiemelkedően fontos tájegységet, területet, nevezetességet, amelyet bárki kerékpárral könnyedén felkereshet egy vagy többnapos túra keretében. Segíteni azon kerékpárosok munkáját, akik szeretnék a túrát egészében végigcsinálni, vagy csak egyes szakaszait teljesíteni.

Az egész országot lefedő körtúrát alapjaiban az "Országos Kerékpáros Körtúra" útvonala alapján állítom majd össze. Azt kiegészítve, illetve néhány útszakaszon módosított útvonal bemutatását is tervezem, amik nem kerültek bele az "új" országos programba. Ezek bemutatását  mindenféle képen fontosnak tartanám, egy ilyen volumenű, egész országot felölelő túra kapcsán. Természetesen nem lehet mindenhol mindent megtekinteni, hiszen ahhoz rengeteg szabadidő, energia és nem utolsó sorban pénz szükségeltetik, de véleményem szerint ki lehet alakítani egy optimális országos körtúrát, amiben benne van minden lényeges és fontos látnivaló. 

A blog segítségével igyekszem majd bemutatni az egyes szakaszokat képekkel gazdagon illusztrálva, túratapasztalataimat megosztani beszámolók segítségével, illetve megosztani néhány a területhez szorosan kapcsolódó információkat, videókat, más felhasználók beszámolóit hivatkozások segítségével.

Az általam tervezett országot bemutató körtúra:

  • érint minden az Országos Kerékpáros Körtúrában szereplő pecsételő pontot,
  • tartalmaz majd kiegészítő szakaszokat is, részben a régi körtúrában szereplő tájegységek bevonásával,
  • javasol majd alternatív útvonala(ka)t is egy - egy pecsételő pont között, 
  • igyekszem majd megemlíteni minden olyan természeti vagy épített örökséget, amely az adott útvonal érint vagy annak  közvetlen közelében, csekély kitérővel, kerékpárral is elérhető, illetve megtekinthető.
  • a túra útvonala természetesen érinti majd a legeket is, mint pl.: legmagasabb, legalacsonyabb pont, legészakibb, -keletibb, -délibb, -nyugatibb pontokat, ország közepe, BIG csúcsokat, stb..
Igyekszem majd minél több olyan hasznos információt megadni az egyes szakaszokkal kapcsolatban (technikai adatokba azért nem fogok nagyon belemerülni), szálláslehetőségek, szervizlehetőség, menekülési - rövidítési lehetőségek, útvonal leírás, látnivalók és az azokhoz tartozó infók, hasznos linkek, stb..
A jórészt általam készített és feltöltésre kerülő képekkel igyekszem a valóságot bemutatni, tehát nem kifejezetten művészi alkotások lesznek, egy megfoghatatlan pillanat lenyomatai, hanem amit mindenki láthat útközben is. A távot egyedül, saját szervezésben teljesítem, és semmilyen kerékpáros egyesület tagja nem vagyok, azok támogatását, pozitiv, negatív befolyásolását nem élvezem.
Nem kívánok zenés videókat készíteni az útvonalról, az meghagyom másnak, nagyon gyorsan fejlődik ez a műfaj, nem akarok ebben résztvenni, és mellőzni fogom a kissé látványra hajazó útvonal szemléltetéseket is. Nekem az egésszel nem az a  célom, hogy több ezren, tízezren a Youtubon esténként ez nézzék a TV helyett, hanem akit érdekel, az vegyen erőt magán és üljön fel a kerékpárjára, ismerje meg kicsiny országunkat. Az egész országot körbejáró útvonal érint minden OKKT -s pecsételő pontot, de nem csak erről szól ez a túra leírás. 
- szerk-
Az információ összegyűjtése folyamatos, közzététele egy - egy nagyobb szakasz elkészülte után. Tekintettel az év eme korai szakaszára, még nem saját készítésű képekkel fogom illusztrálni a helyszíneket, azokat csak természetesen ottjártam után tudom csak megtenni. Ez nem jelenti azt, hogy még nem jártam ott, csak nem készültek képek ilyen szemszögből. Elsősorban az Észak-Magyarországi szakaszok kerülnek majd feltöltésre, kidolgozásra.
-szerk-

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tourdemagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr468275802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
TOUR DE MAGYARORSZÁG - avagy kerékpáros barangolások kis(nagy)hazánkban.
süti beállítások módosítása